Écht zuurdesem op woensdag t/m zaterdag 9.00 tot 14.00 uur @KoffieDok
-
-
Vandaag is het donderdag en hebben we de Brooklyn ✨ weer in ons BROOD.rek klaarliggen voor je! Dit fantastische tarwe-roggebrood heeft een geheel eigen smaak, is lang gerezen zuurdesem en luchtig met een knapperige korst…heb jij ‘m al geprobeerd? JOIN de BROOD.revolutie 💪 @koffiedokdeventer 📸 op de foto; Brooklyn, vers uit de oven ✨
-
Hey, heb je de nieuwe ‘Bombay Rolls’ van Lotte gemist vandaag? 🔆 morgen weer een kans 🔆 Deze smeuïge biologische kaas broodjes zijn gemaakt van brioche deeg met de kaas van Jara @boerderijruimzicht een pittige groene chutney en rode ui 🤤 OPEN woensdag t/m zaterdag // 9 tot 14 uur #havenkwartierdeventer
-
Biologische Zuurdesem Kaneel-Kardemom Buns! Een revolutie in smaak 🤤 we love… Geen gist, maar wel; biologische melk 🥛en boter 🧈 van @de_melkbrouwerij uit Lettele. Biologische tarwebloem en meel 🌾 van @vrienden_van_velhorst uit Lochem. Verse eitjes van Heleen (Tuinderij de Haverkamp) 🥚🥚🥚 @koffiedokdeventer 💛 woensdag t/m zaterdag open van 9 tot 14 uur #havenkwartierdeventer Join the BROOD.revolutie 💪
Wij bevrijden BROOD. van alles wat er niet in thuishoort!
De basis bestaat uit drie ingrediënten; meel, water en een beetje zout. Onze zuurdesemstarters zorgen voor ‘the magic’. Zuurdesem is geen hippe term of speciaal smaakje, het is de meest traditionele methode om brood te maken. Granen maken namelijk al zo’n 14.000 jaar deel uit van onze voeding en als bakkers zijn we bezig met een heel natuurlijk proces, namelijk fermentatie. Door de lange rijstijd van ons brood worden stoffen die van nature voorkomen in granen en wij moeilijk kunnen verteren, al deels afgebroken. Hierdoor komt de echte smaak van het graan beter naar voren en kan ons lichaam de gezonde voedingsstoffen beter opnemen. Daarom geeft lang gerezen zuurdesembrood vaak minder problemen, ook als je gevoelig bent voor granen.
Bestellen kan!
Whatsapp: Jolien 06-24678843
of vul onderstaand formulier in 🙂
(ten minste 2 dagen van tevoren)
Wij gebruiken in de bakkerij op molensteen gemalen meel en bloem wordt gemaakt door hele granen te malen met behulp van een traditionele stenen molen (vlakmaalderij). Hierbij gaat niets van de graankorrel verloren, alle tarwekiemen en voedingsstoffen blijven op deze manier behouden. Steengemalen bloem wordt na het malen gezeefd. Dit in tegenstelling tot commerciële bloem en meel, waarbij de granen geheel ontdaan worden van hun zemelen en kiem. Wij gebruiken dus 100% volkorenmeel en bloem geheel zonder toevoegingen.
Naast de gezondheidsvoordelen is het ook nog eens beter voor het milieu. Omdat het is gemaakt van de hele granen, vereist het minder bewerking en minder middelen om te produceren. Onze ambachtelijke molenaar gebruikt de wind om te maalstenen te laten draaien. Dit betekent een veel kleinere ecologische voetafdruk in het hele proces.
*Het gewicht van onze broden wordt weergegeven in afgewogen deegstukken. Dit geeft een indicatie van hoe groot het brood is, echter is dit gewicht anders dan wanneer de broden afgebakken zijn.
1 t/m 10 aug zijn we dicht, we bakken dan niet.
Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. We werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars, bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving… …join de BROOD.revolutie!
About last monday… @koffiedokdeventer Marleen, Elles, Nola, Chantal, Karlijn, Thomas, René, Ingrid, Marieke & Lisette 🔆 jullie waren geweldig!!! Ga ook aan de slag met je eigen zuurdesem…Join the BROOD.revolutie 💪 Data vol? Schrijf je in voor de mailinglijst, dan hoor je als eerste wanneer er nieuwe data bekend zijn!