Koffiedok Deventer

  • brood.revolutie
  • brood.revolutie
  • brood.revolutie
  • brood.revolutie
  • brood.revolutie

Wij bevrijden BROOD. van alles wat er niet in thuishoort!

De basis bestaat uit drie ingrediënten; meel, water en een beetje zout. Onze zuurdesemstarters zorgen voor ‘the magic’. Zuurdesem is geen hippe term of speciaal smaakje, het is de meest traditionele methode om brood te maken. Granen maken namelijk al zo’n 14.000 jaar deel uit van onze voeding en als bakkers zijn we bezig met een heel natuurlijk proces, namelijk fermentatie. Door de lange rijstijd van ons brood worden stoffen die van nature voorkomen in granen en wij moeilijk kunnen verteren, al deels afgebroken. Hierdoor komt de echte smaak van het graan beter naar voren en kan ons lichaam de gezonde voedingsstoffen beter opnemen. Daarom geeft lang gerezen zuurdesembrood vaak minder problemen, ook als je gevoelig bent voor granen.

Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. We werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars, bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving… …join de BROOD.revolutie!