Koffiedok Deventer

Écht zuurdesem op woensdag t/m zaterdag 9.00 tot 14.00 uur @KoffieDok

Incorrect access token specified.

Wij bevrijden BROOD. van alles wat er niet in thuishoort!

De basis bestaat uit drie ingrediënten; meel, water en een beetje zout. Onze zuurdesemstarters zorgen voor ‘the magic’. Zuurdesem is geen hippe term of speciaal smaakje, het is de meest traditionele methode om brood te maken. Granen maken namelijk al zo’n 14.000 jaar deel uit van onze voeding en als bakkers zijn we bezig met een heel natuurlijk proces, namelijk fermentatie. Door de lange rijstijd van ons brood worden stoffen die van nature voorkomen in granen en wij moeilijk kunnen verteren, al deels afgebroken. Hierdoor komt de echte smaak van het graan beter naar voren en kan ons lichaam de gezonde voedingsstoffen beter opnemen. Daarom geeft lang gerezen zuurdesembrood vaak minder problemen, ook als je gevoelig bent voor granen.

Bestellen kan!

Whatsapp: Jolien 06-24678843

of vul onderstaand formulier in 🙂

(ten minste 2 dagen van tevoren)

Wij gebruiken in de bakkerij op molensteen gemalen meel en bloem wordt gemaakt door hele granen te malen met behulp van een traditionele stenen molen (vlakmaalderij). Hierbij gaat niets van de graankorrel verloren, alle tarwekiemen en voedingsstoffen blijven op deze manier behouden. Steengemalen bloem wordt na het malen gezeefd. Dit in tegenstelling tot commerciële bloem en meel, waarbij de granen geheel ontdaan worden van hun zemelen en kiem. Wij gebruiken dus 100% volkorenmeel en bloem geheel zonder toevoegingen.

Naast de gezondheidsvoordelen is het ook nog eens beter voor het milieu. Omdat het is gemaakt van de hele granen, vereist het minder bewerking en minder middelen om te produceren. Onze ambachtelijke molenaar gebruikt de wind om te maalstenen te laten draaien. Dit betekent een veel kleinere ecologische voetafdruk in het hele proces.

*Het gewicht van onze broden wordt weergegeven in afgewogen deegstukken. Dit geeft een indicatie van hoe groot het brood is, echter is dit gewicht anders dan wanneer de broden afgebakken zijn.

Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. We werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars, bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving… …join de BROOD.revolutie!