WIJ BEVRIJDEN BROOD. VAN ALLES WAT ER NIET IN HOORT!
De basis bestaat uit drie ingrediënten; meel, water en een beetje zout. Onze zuurdesemstarters zorgen voor ‘the magic’. Zuurdesem is geen hippe term of speciaal smaakje, het is de meest traditionele methode om brood te maken. Granen maken namelijk al zo’n 14.000 jaar deel uit van onze voeding en als bakkers zijn we bezig met een heel natuurlijk proces, namelijk fermentatie. Door de lange rijstijd van ons brood worden stoffen die van nature voorkomen in granen en wij moeilijk kunnen verteren, al deels afgebroken. Hierdoor komt de echte smaak van het graan beter naar voren en kan ons lichaam de gezonde voedingsstoffen beter opnemen. Daarom geeft lang gerezen, biologisch zuurdesembrood vaak minder problemen, ook als je gevoelig bent voor granen.

BIOLOGISCH GRAAN
Arjen en Winny van Buuren verbouwen op het prachtige landgoed Velhorst in Lochem veel soorten biologisch graan die wij gebruiken voor ons brood, zoals spelt en tarwe. Zij geloven (net als wij) dat een gezonde bodem, gezond voedsel geeft en dat biodiversiteit daarin heel belangrijk is. Maar het bodemleven bestaat ook uit vele microscopisch kleine organismen. Samen zorgen ze voor een goede vertering van gewasresten en maken zo de bodem weer super voedzaam, luchtig en kruimig. Dit alles helpt ook om ziektes en plagen van schadelijke insecten te voorkomen. Daarom kiezen wij voor lokaal & biologisch
ZADEN MET PIT
Vanaf nu vind je ze in onze broden Bio pitten van Nederlandse bodem en met een heerlijke nootachtige smaak. Niet alleen de granen zijn belangrijk in ons BROOD. ook de zaden, pitten en noten die we gebruiken tellen mee. Onze pompoenpitten zijn van een lokale teler én biologisch.


WIJ BAKKERS
Er zijn heel veel redenen waarom wij zuurdesembrood zijn gaan bakken. In de eerste plaats omdat het heel erg lekker is! Onze broden krijgen de tijd om lang te rijzen, zo ontwikkelen ze meer smaak en zijn ze veel beter verteerbaar. Daarnaast hebben we een grote passie voor dit gezonde brood dat als basis bestaat uit slechts 3 ingrediënten; meel, water en zout. Wij vinden het belangrijk dat goed zuurdesembrood meer aandacht en bekendheid krijgt. Het is echt niet moeilijk dit geweldige brood zelf thuis te bakken en we hopen dat ook jij ermee aan de slag gaat!
WAAROM EERLIJK, BIOLOGSCH & LOKAAL?
De wereld verbeteren is voor ons niet alleen een ‘goed verhaal’…het gaat er ook om WAT je DOET!
Daarom zijn wij nu gecertificeerd BIOLOGISCH. We gebruiken al heel lang uitsluitend biologische ingrediënten en daarom was het een logische stap om ons aan te sluiten bij SKAL…JOIN the BIO Brood.Revolutie
