Koffiedok Deventer

Ga de verdieping in met onze BROOD.masterclasses

 

Er valt zoveel te leren over het bakken van BROOD. Voor iedereen die na het doen van onze basis workshop ‘zuurdesemBROOD. bakken’ ook andere broden wil leren maken of meer kennis wil vergaren over het gebruik van Desem kan meedoen met de masterclasses. We hebben verschillende thema’s, hieronder een overzicht van de data. Om mee te doen is het handig als je al een beetje kennis hebt van desembrood bakken, maar het is zeker geen vereiste.

 

Wil je meedoen met een van deze BROOD.masterclasses, stuur dan even een mail met je gegevens naar workschops@broodrevolutie.nl 

 

zaterdag 25 oktober 2025Moederdeeg en Vormen met Aandacht • Het vormen van brood is niet alleen leuk om te leren, maar zorgt ook voor een mooier eindresultaat bij het bakken. We zullen uitgebreid ingaan op het onderhouden van je moederdeeg en zowel de basis vormtechnieken als gevorderde technieken behandelen. Na afloop krijg je je vers gebakken BROOD. mee naar huis en voor wie dat wil is er ook moederdeeg beschikbaar. Zelf meenemen: een schort, theedoek en een schoon potje met deksel.

van 9:30 tot +/- 13:00 uur (inclusief koffie & wat lekkers)
€ 85,- per persoon

 

zaterdag 8 november 2025 • Franse klassiekers; zuurdesem stokbrood & fougasse (een plat brood ingesneden in de vorm van een blad) De nadruk zal vooral liggen op het vormen en insnijden van deze verschillende broden, maar er is uiteraard ook aandacht voor het hele proces. Na afloop krijg je je vers gebakken BROOD. mee naar huis en voor wie dat wil is er ook moederdeeg  beschikbaar. Zelf meenemen: een schort, theedoek en een schoon potje met deksel.

van 9:30 tot +/- 13:00 uur (inclusief koffie & wat lekkers)
€ 85,- per persoon

 

zaterdag 29 november 2025 • Zoete Broodjes • Leer de basis van het maken van desem-brioche en wat je kunt toevoegen aan je desem om met kerst de lekkerste zoete broodjes op tafel te kunnen zetten. Na afloop krijg je je vers gebakken BROOD. mee naar huis en voor wie dat wil is er ook moederdeeg beschikbaar. Zelf meenemen: een schort, theedoek en een schoon potje met deksel.

van 10:00 tot +/- 13:00 uur (inclusief koffie & wat lekkers)
€ 85,- per persoon

 

 

We geven de masterclasses bij de;

BROOD.revolutie @KoffieDok Deventer

(in het Havenkwartier, scheepvaartstraat 6B)

 

Ze worden gegeven door Christina van der Tuin. Ze begon 15 jaar geleden met brood bakken vanuit een passie voor geschiedenis en een wens om zelfvoorzienend te leven. Later, na het volgen van verschillende masterclasses en stages bij bakkers in Rotterdam, is ze zelf een biologische desembakkerij gestart in Gouda. Workshops geven deed ze toen al graag en nu, naast haar baan als docent Frans, geeft ze haar liefde voor mooie desembrood-soorten door aan jullie!

 

 

* De BROOD.masterclass gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Bij te weinig aanmeldingen, zijn wij genoodzaakt om de masterclass op een andere datum te plannen. Alle deelnemers worden zsm op de hoogte gebracht (uiterlijk 24 uur van tevoren) en de optie gegeven zich voor de eerst volgende datum in te schrijven.

Voorwaarden workshop/masterclass:

  • Volledige betaling van de kosten p.p. is nodig voor inschrijving van de workshop.
  • Annulering is toegestaan tot 14 dagen voor de datum van de ingeschreven masterclass, je krijgt de aanbetaling terug.
  • Bij afmelden binnen 14 dagen voor aanvang wordt de aanbetaling in rekening gebracht, je krijgt dan geen geld terug.
  • Het is wel mogelijk om de deelname aan iemand anders door te geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Breng ons hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Om de masterclasses zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we je om op tijd aanwezig te zijn. Parkeren kan gemakkelijk en gratis in het Havenkwartier, de directe omgeving (en voor de deur) van KoffieDok. Houd er rekening mee dat er een mogelijk een uitloop is van 20-30 minuten.