Wie zijn wij

Home / Wie zijn wij

KoffieDok is een bedrijfsverzamelgebouw van ondernemingen in koffiegerelateerde producten. Het is gevestigd in het karaktervolle Havenkwartier van Deventer waarin industrieel erfgoed, creatief ondernemen, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen centraal staan. KoffieDok is in ontwikkeling in de oude Van den Berg Loods, die na een intensieve verbouwing is omgebouwd tot een modern, duurzaam gebouw met nog steeds karaktervolle industriële kenmerken van het oude pand.

De onderneming KoffieDok is ontstaan uit Espressionado Coffee Tools opgericht in 2010. Espressionado is gestart om Synesso esspressomachines te kunnen leveren in Nederland en België. Tijdens het maken van het boek Thuisbarista viel het oog op deze bijzondere hoogwaardige espressomachine en het idee om dit gereedschap naar Nederland te halen.

KoffieDok is een uitbreiding van Espressionado en levert nu naast Synesso-machines nu ook 3Temp Batch Brewers en waterbehandelingsytemen gericht op koffie. Tevens zal in het pand café Haven Oost van start gaan, een café met specialty coffee van Esmée Blaauw.

Koffiegek

Ruim 10 jaar geleden raakte ik nieuwsgierig en gepassioneerd door koffie. Na de aanschaf van een schitterend espressoapparaat ging ik op zoek naar een ‘kookboek’ voor koffie. Omdat ik niet een goed boek kon vinden, ontstond het idee om samen met anderen een boek te schrijven. Als fotograaf zorgde ik voor de vele foto’s en heb de kennis en kunde van anderen benut: barista Sander Schat, auteur Ronald Buitenhuis, redacteur Sybylle Cosyn en vormgever Alfib Nijsse. In 2009 is het boek Thuisbarista verschenen. Ondertussen is de zesde druk uitgebracht en een Duitstalige versie op de markt gekomen. 

Door vele reizen langs grote Europese steden kreeg ik de gelegenheid om ook buiten Nederlands mijn koffieblik te verruimen. Na onder meer gesprekken met Wim Wendelboe en James Hoffmann werd mijn passie voor koffie pas echt ontketend. Ook heb ik vele koffies geproefd. Bijvoorbeeld de bijzonder milde filterkoffie in Oslo, de volle elegante in Londen en de zoete cafetièrekoffie in eigen keuken met bonen van Tim. En nog steeds speur ik elke stad naar de lekkerste koffie om te drinken of mee te nemen. 

Gerben Hettinga

Contact


Gerben Hettinga

     +31(0)6-81462400

     gerben@koffiedok.nl

Annemiek Hettinga (assistance)

     +31(0)6-28705636

     annemiek@koffiedok.nl

Adres:

Scheepvaartstraat 6B

7411 MB   Deventer